CZIN.eu
Expedice zásilek do Vánoc. Poslední objednávky přijímáme do úterý 17.12. po tomto datu Zasilkovna již negarantuje doručení do Vánoc. Objednávky k osobnímu odběru přijímáme do středy 18.12. vyzvednout je můžete do 21.12. včetně.

BARTCOFFEE Indie Monsooned

V šálku je jemnějšího charakteru. Na espressu vytvoří krásnou, hustou cremu ze které se line kakaovo – oříškové aroma. Vyniká jemnou chutí s oříškovým či mandlovým nádechem. Vyznačuje se nasládlou a vyváženou chutí s minimem kyselosti a příjemným aroma.

Mletí
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 90/250 90/500 90/1000 90/251 90/502 90/1001 90/252 90/504 90/1002 90/266 90/507 90/1003 90/519 90/510 90/1004 Zvolte variantu
Značka: Bartcoffee
140 Kč / ks 260 Kč / ks 500 Kč / ks 140 Kč / ks 260 Kč / ks 500 Kč / ks 140 Kč / ks 260 Kč / ks 500 Kč / ks 140 Kč / ks 260 Kč / ks 500 Kč / ks 140 Kč / ks 260 Kč / ks 500 Kč / ks od 140 Kč / ks
Kategorie: Robusta
Země původu: Indie
Záruka: Dle data spotřeby
Výrobce: Bartcoffee

Země                                    Indie

Druh                                      Monsooned

Celý název                           Indie Monsooned Malabar AA

Oblast                                   Malabar

Nadmořská výška              500-1000m

Metoda zpracování           Natural + monzunování

Odrůda                                 Robusta Canephora

Chuť                                      Oříškový a mandlový nádech, nasládlá a vyvážená s minimem kyselosti.

Robusta

Stupeň pražení                   3    stup 3

Intenzita chutí                     2   stup 2

Acidita (kyselost)               1    stup 1


-fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se může nepatrně lišit

Káva Indie

Tato káva prošla procesem „monzunování“ a díky tomu je (na robustu) velmi jemné chuti. Potlačena je zde acidita i hořkost a káva je krásně vyvážená.

Ojedinělá je závěrečná fáze při zpracování zrn. Ve chvíli, kdy jsou zrnka již zbavena dužiny, očištěna a mohla by být balena do pytlů a exportována, přichází na řadu “monzunování”. To probíhá uskladněním kávy v otevřených skladech, kde vane mořský vánek a hlavně proudí vlhký “monzunový vzduch”. Pytle se zrny leží ve skladu přibližně 3-4 měsíce a jsou pravidelně kontrolovány a přehazovány kvůli regulaci vlhkosti. Po uplynutí této doby se zrna z pytlů opět vysypou, jsou opět kontrolována, nechají se vyschnout od přebytečné vlhkosti. A až potom jsou balena pro vývoz.

Pobřeží Malabar, které neustále podléhá působení monzunových větrů, se tedy zdálo jako ideální místo pro výstavbu otevřených skladů a následné “monzunování” kávy, která je dovážena z vyšších pěstitelských oblastí.

 

Sáček má ploché dno, jednostranný aroma ventil a uzavírací ZIP.
Obsah 250g ,500g ,1000g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu