BARTCOFFEE Indie Monsooned
V šálku je jemnějšího charakteru. Na espressu vytvoří krásnou, hustou cremu ze které se line kakaovo – oříškové aroma. Vyniká jemnou chutí s oříškovým či mandlovým nádechem. Vyznačuje se nasládlou a vyváženou chutí s minimem kyselosti a příjemným aroma.
Kategorie: | Robusta |
---|---|
Země původu: | Indie |
Záruka: | Dle data spotřeby |
Výrobce: | Bartcoffee |
Země Indie
Druh Monsooned
Celý název Indie Monsooned Malabar AA
Oblast Malabar
Nadmořská výška 500-1000m
Metoda zpracování Natural + monzunování
Odrůda Robusta Canephora
Chuť Oříškový a mandlový nádech, nasládlá a vyvážená s minimem kyselosti.
Robusta
Stupeň pražení 3
Intenzita chutí 2
Acidita (kyselost) 1
-fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se může nepatrně lišit
Káva Indie
Tato káva prošla procesem „monzunování“ a díky tomu je (na robustu) velmi jemné chuti. Potlačena je zde acidita i hořkost a káva je krásně vyvážená.
Ojedinělá je závěrečná fáze při zpracování zrn. Ve chvíli, kdy jsou zrnka již zbavena dužiny, očištěna a mohla by být balena do pytlů a exportována, přichází na řadu “monzunování”. To probíhá uskladněním kávy v otevřených skladech, kde vane mořský vánek a hlavně proudí vlhký “monzunový vzduch”. Pytle se zrny leží ve skladu přibližně 3-4 měsíce a jsou pravidelně kontrolovány a přehazovány kvůli regulaci vlhkosti. Po uplynutí této doby se zrna z pytlů opět vysypou, jsou opět kontrolována, nechají se vyschnout od přebytečné vlhkosti. A až potom jsou balena pro vývoz.
Pobřeží Malabar, které neustále podléhá působení monzunových větrů, se tedy zdálo jako ideální místo pro výstavbu otevřených skladů a následné “monzunování” kávy, která je dovážena z vyšších pěstitelských oblastí.
Sáček má ploché dno, jednostranný aroma ventil a uzavírací ZIP.
Obsah 250g ,500g ,1000g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.